top of page

 EXTENSION

SÅ MYCKET MER ÄN EN VANLIG HUNDSELE

 • Anatomiskt utformad, skonar hundens muskler och leder

 • Fri från tryck på hals

 • Hunden kan använda sitt naturliga gångmönster

 • Ger lugnande signaler med sin design

 • Rörliga remmar

 • Bäst i test av Djurlandet.nu 2019

 • Skonar hundägarens rygg och axlar

 • Design baserad på positiva träningmetoder

 • Högkvalitativt material

 • Nickelfria ringar

 • Svensk diplomerad hundpsykolog som designer

 • Testad av veterinär, hundinstruktör, hundterapeut och hundägare

“Med kunskap och erfarenhet om hundens beteende och med hundens anatomi som grund till design, så var det inte så svårt att skapa en funktionell hundsele. Extension är så mycket mer än en sele för hundar som drar i koppel på promenad."

- Lena Lundby, dipl hundpsykolog och designer

MER OM EXTENSION...

Extension är selen som blivit en storsäljare bland hundägare 

Extension är selen som designats med hänsyn till positiva träningsmetoder, hundens rörelsemönster, orsaken till stress på promenader och hundens anatomi. Selen ger hunden fria andningsvägar och leder samt muskler blir inte negativt påverkade. Extension har en v-formation runt de stora muskelgrupperna där alla remmar är ledande i ringar. Det innebär att remmarna följer hundens rörelser istället för att stoppa eller hindra hunden. Detta har visat sig haft mycket stor positiv påverkan på hundar som lätt går upp i stress inför promenader. Väldigt många hundägare har hört av sig och tackat för en produkt som gjort deras hundpromenader så mycket enklare.

Nu har även hundar som inte drar i koppel fått Extension av sina ägare. Helt enkelt för att designen skonar hundens leder och muskler.

Saga och Jossan

På väg ut på en skön joggingtur på Ölands östra sida.

Goldentiken Saga med rött Extension tllsammans med Josefin som har ett rött midjebälte,Human Pro. Kopplet heter Leash ställbart och är VGWBälte halvelastiska bälte.

Material av högsta kvalitet

 

Remmarna är av Öko-tex certifierad polyester vilket är vänligt men slitstarkt och används bl a vid tillverkning av säkerhetsutrustningar vid bla byggindustri och klättring. Färgade remmar är lite mjukare än de svarta och rekommenderas därför till hundar med tunnare päls. Polysterremmen kan gå av till två tredjedelar men ändå hålla ihop pga vävningen. Den repar inte upp sig även om den gått av till en viss del. 

Ringarna, som är nickelfria levereras av Forshedaverken AB i Sverige. Ringarna har en zinkbeläggning för att tillmötesgå hundar med nickelallergi. Lås och treglidare levereras av Texrep AB och är av märket ITW. Dessa är världsledande och används i säkerhetsutrustning. Nylonet i plastdeltajerna klarar extrema temperaturer och temperaturväxlingar. 

Fodret runt magen är av techmapolar. Det är vattenbeständigt och håller väta från hundens mage. Material från skog och mark fastnar inte i tyget. Kuddarna framme på bogen består av microfiber och avger ingen värme vid friktion. 

Extension ska sitta bekvämt

 

Låset knäpps på ryggen. Inställningen av bältet börjar fram vid Y-formationen. Ringen ska sitta där halsen tar slut och bogbladen börjar. Halsen ska vara fri från påverkan. Justera remmarna som går över bogen fram till ringen och remmen som går mellan frambenen till magremmen. Justera sist magremmen. En liggande handflata ska lätt kunna komma under låset. Två fingrar ska lätt kunna löpa under alla remmar. Tänk på att bältet inte ska sitta hårt åt. Hundar med stor kroppszon, tex rottweiler, amstaff mfl kan känna obehag och frustration om bältet sitter hårt åt. Då minskar funktionen i bältet. Hunden ska känna sig fri.

När bältet är inställt, så gå med hunden. Kontrollera att ringen fram inte passerar biceps vid stopp eller när hunden ligger på i kopplet.

Kopplet fästs alltid i ringen fram, högst upp i ringen mellan kuddarna. Underifrån och upp ska haken fästas, så att hakens öppning kommer utåt. Om man fäster kopplet med öppningen inåt finns risk att det blir slitage på remmen av haken.

Hundar som dragit mycket i koppel har en benägenhet att vara snedställda i musklerna. Detta eliminerar Extension när hundägaren alternerar med att ha kopplet på höger och vänster sida om hundens hals. Hunden kan fortfarande gå på vänster sida även om kopplet ligger på vänster sida om dens hals. Det går att dra kopplet genom ringen på ryggen innan den fästs fram. Då sitter kopplet på plats och hunden kan inte ändra på positionen av kopplet med rörelse av huvudet. Koppel fästs alltid fram i ringen, aldrig i de ringar som finns på ryggen. 

156_redigerad.jpg

Goldentiken Saga kan fortsätta vara lycklig ute på promenad. Tack vare hundselen Extension har matte inga problem med att hålla henne tillbaka. Fantastisk bra!

Mät runt hundens bröstkorg på det djupas

Tillbehören som ger mer funktioner till Extension

 

På magremmen finns en sydd ögla. Denna öglan är till för bla Tracking (spårtillbehör) och andra tillbehör som finns i vårt sortiment.  Om kopplet sätts fast i en av de ringar som finns på ryggen så kommer bältet att glida upp mot halsen och ge ett obehagligt tryck där.

När de rätta tillbehören säljs till Extension behöver ni aldrig vara oroliga över att funktionen kommer att tappas, vilket är risken om andra produkter sätts på. 

Extension finns i sex olika färger; svart, röd, blå, orange, neonrosa och neongrön. De olika neonfärgerna är flouroserande vilket innebär att de absorberar ljus. De syns mycket tydligare när det är skumt ute eller i mörker än vad vanliga färger gör. 

Köp ditt Extension hos våra återförsäljare

bottom of page