Med kunskap och erfarenhet om hundens beteende och med hundens anatomi som grund till design, så var det inte så svårt att skapa en funktionell hundsele. Extension är så mycket mer än en sele för hundar som drar i koppel på promenad.
- Lena Lundby, produktdesigner

Extensions material är av högsta kvalitet

·         Remmar av polyester. Slitstarkt och används bla vid säkerhetsutrustningar. Färgade remmar är lite mjukare än de svarta och rekommenderas därför till hundar med tunn päls. Polysterremmen kan gå av till två tredjedelar men ändå hålla ihop pga vävningen. Den repar inte upp sig trots att den gått av till en viss del.

·         Ringarna är nickelfria och produceras av Forshedaverken i Sverige. Ringarna har en zinkbeläggning för att tillmötesgå hundar med nickelallergi.

·         Lås och treglidare är av märket ITW vilket är världsledande. Dessa används i säkerhetsutrustning. Klarar extrema temperaturer.

·         Fodret runt magen är av techmapolar. Det är vattenbeständigt och håller väta från hundens mage. Material från skog och mark fastnar inte i tyget.

·         Kuddarna framme på bogen består av microfiber. Avger ingen värme vid friktion.

Extension ska sitta bekvämt

·         Låset knäpps på ryggen. Inställningen av bältet börjar fram vid Y-formationen. Ringen ska sitta där halsen tar slut och bogbladen börjar. Halsen ska vara fri från påverkan. Justera remmarna som går fram till mittenringen och remmen som går mellan frambenen till magremmen. Korta inte dessa för mycket då magremmen kan komma för långt fram.

·         Justera sist magremmen. En liggande handflata ska lätt kunna komma under låset. Två fingrar ska lätt kunna löpa under alla remmar.

·         Tänk på att bältet inte ska sitta hårt åt. Hundar med stor kroppszon, tex rottweiler, amstaff mfl kan känna obehag och frustration om bältet sitter hårt åt. Då minskar funktionen i bältet. Hunden ska känna sig fri i bältet.

·         När bältet är inställt, så gå med hunden. Kontrollera att ringen fram inte passerar biceps vid stopp eller när hunden ligger på i kopplet.

·         Kopplet fästs alltid i ringen fram, högst upp i ringen mellan kuddarna. Underifrån och upp ska haken fästas, så att hakens öppning kommer utåt. Om man fäster kopplet med öppningen inåt finns risk att det blir slitage på remmen av haken.

Hundar som dragit mycket i koppel har en benägenhet att vara snedställda i musklerna. Detta eliminerar Extension när hundägaren alternerar med att ha kopplet på höger och vänster sida om hundens hals. Hunden kan fortfarande gå på vänster sida även om kopplet ligger på vänster sida om dens hals. Det går att dra kopplet genom ringen på ryggen innan den fästs fram. Då sitter kopplet på plats och hunden kan inte ändra på positionen av kopplet med rörelse av huvudet.

Koppel fästs alltid fram i ringen, aldrig i de ringar som finns på ryggen. Om kunden önskar en ring på ryggen rekommenderas Tracking (spårtillbehöret).

Extension finns i åtta olika storlekar i sex olika färger. Vilken storlek passar just din hund?

XXSmall  - 39 cm                Large 68 - 77 cm

XSmall  40 - 47 cm            XLarge 78 - 87 cm

Small 48 - 57 cm             XXLarge 88 - 97 cm

Medium 58 - 67 cm       XXXLarge 98 - 107 cm

Tillbehören som ger mer funktioner till Extension

På magremmen finns en sydd ögla. Denna öglan är till för bla Tracking (spårtillbehör) och andra tillbehör som finns i vårt sortiment.  Om kopplet sätts fast i en av de ringar som finns på ryggen så kommer bältet att glida upp mot halsen och ge ett obehagligt tryck där.

När de rätta tillbehören säljs till Extension behöver ni aldrig vara oroliga över att funktionen kommer att tappas, vilket är risken om andra produkter sätts på.

Extension finns i sex olika färger; svart, röd, blå, orange, neonrosa och neongrön. De olika neonfärgerna är flouroserande vilket innebär att de absorberar ljus. De syns mycket tydligare när det är skumt ute eller i mörker än vad vanliga färger gör.