Varför drar min hund i kopplet?

Min hund drar i kopplet... vad ska jag göra?

Den frågan fick jag ofta under mina kurser när jag var aktiv hundinstruktör. Oftast så ville hundägaren få råd om hur man skulle bota problemet just när det visade sig, alltså då hunden drog i kopplet. Men tyvärr så är det bara som att likna med att man tar en värktablett när skorna skaver, istället för att byta skor. Varför, jo därför att man tar inte tag i problemet, endast symptomet av ett problem.

Att hundar drar i kopplet kan bero på många olika orsaker, men samtliga innbär oftast att hunden har en hög stressnivå. Det kan vara allt från smärta till underaktivering. Om du undrar över varför just din hund drar i kopplet så kan du testa tipsen du får här i bloggen. Om det inte hjälper så rekommenderar jag dig att kontakta en utbildad hundpsykolog som kan kartlägga just din hunds problem.

Det finns massor med sk "hjälpmedel" för att få hunden att gå fint på promenad och då syftar jag på olika halsband, selar och nosgrimmor. Inget av detta kommer att få din hund att sluta dra. Det här låter kanske konstigt eftersom VGWBältes produkter just är utformade för att minska dragandet. Men det som skiljer våra produkter mot andra är flera saker. Grundtanken i designen är att hundar inte drar i koppel pga att de är dominanta varelser som försöker bestämma över dig på promenaden. Detta är fullständigt nonsens och finns inga veteskapliga belägg för. Tvärtom så har forskningen visat att hunden inte är dominant mot dig som människa. Det handlar helt enkelt om kommunikation, tillit och hundens vardag. 

Det andra är att våra produkter är utformade för att ge hunden så mycket behag som möjligt. Med vår design så minskar vi stressen eftersom den utesluter strypning, stopp i rörelse och ger hundens muskler möjlighet att kunna jobba som dom ska. 

Ge din hund mer aktivering, kommunicera med din hund, belöna din hund vid rätt tidpunkt och framför allt , förstå att det bara finns en viktig person i din hunds liv och det är DU!

Jag hoppas att jag kan hjälpa till med lite tips genom min blogg för att få din hund att dra mindre och lyssna mer på dig. 

 

 

Aktivering uteLena Lundby