top of page
kram.png

ANTIDRAGSELE

Och få våra bästa tips för att få hunden att sluta dra i kopplet

Läs mer om vår

Extension - bästsäljande antidragsele som älskas av tusentals hundar och ägare

Så här fungerar Exension

Och få våra bästa tips för att få hunden att sluta dra i kopplet!

Vill du läsa våra bästa tips om hur du kan få hunden att sluta dra i kopplet? Du hittar dem längre ned på sidan. Men låt oss först presentera vår stolthet - antidragselen Extension som älskas av tusentals hundar och ägare!

 

Extension är vår originalsele som har har sålts i tusentals exemplar. Den är framtagen för att minska hundens möjlighet att dra och samtidigt ge hunden en rad andra positiva effekter. 

 

Designen gör att din hund kan använda sitt naturliga rörelsemönster, vilket skonar muskler och leder. Hunden får inte heller något tryck på halsen, och därmed ingen strypkänsla. Tvärtom ger selen lugnande signaler, vilket kan minska hundens stressnivå. 

Om du har en stark hund som drar mycket kan du själv få förslitningsskador i såväl nacke som rygg och armar. Med Extension minskar hundens kraft och du får lättare att vistas ute med hunden. Det ökar också säkerheten på dina promenader när du vet att du alltid kommer att kunna hålla din hund.

Extension är också populär bland hundägare som har små hundar, eller hundar som inte drar, på grund av att selen ger så många fler positiva effekter för hunden:

 • Ger hunden fria andningsvägar

 • Anatomisk och skonsam

 • Avstressande för hunden

 • Följsam efter hundens eget rörelsemönster

 • Stärker hundens leder och muskler

 • Enkel och smidig att sätta på

Extension har också, precis som våra andra produkter, starka och följsamma remmar, samt nickelfria ringar. Selen är tvättbar i 40 grader. 

Varmt välkommen att beställa! Du kan också med fördel köpa till vårt koppel och andra tillbehör för att få bästa resultat.

Tillbehör till din Extension som förenklar hundlivet!

SNAKE

Hjärngympa som minskar stress och ger en lugnare hund. Göm godis och låt hunden arbeta. 

VGW KOPPEL

Originalkoppel, 2 meter långt och 25 mm brett. Fodrat handtag och mycket slitstarkt.

STÄLLBART KOPPEL 

Växla enkelt mellan olika längder på kopplet, från 75 cm - 150 cm. Slitstarkt och populärt.

HUMAN PRO, midjebälte

Midjebälte som ger dig fria händer när du är ute med hunden. Perfekt på promenaden eller löpturen.

Tillbehör till HUMAN PRO: 

STÄLLBART KOPPEL som kan fästas i Human Pro

Få fria händer när du är ute med din hund! Växla enkelt mellan olika längder på kopplet, från 75 cm - 150 cm. 

POCKETS som kan fästas i Human Pro

Fickor för godis och annat som du behöver ha med på promenaden. Smidigt och enkelt!

Tips för att få hunden att sluta dra i kopplet

​Det är ett vanligt förekommande problem bland hundägare att det är jobbigt att vistas ute med hunden på grund av att hunden drar i kopplet. Du kan få ont i axlar, rygg och leder av att hela tiden hålla emot din hund när ni är ute. Och även hunden kan ta skada av detta. 

Orsakerna till att hundar drar i kopplet kan variera, och det finns olika strategier för att korrigera detta beteende.

Orsaker till att hundar drar i kopplet:

 1. Överskottsenergi: Hundar är energiska varelser och om de inte får tillräckligt med motion och mental stimulans kan de bli otåliga och dra i kopplet för att frigöra överflödig energi. Använd gärna aktivitetsleksaker såsom vår produkt Snake som ger hunden mental stimulans.

 2. Nyfikenhet och upphetsning: Hundar är nyfikna varelser och kan dra i kopplet när de känner sig upphetsade eller vill utforska sin omgivning.

 3. Ovant med kopplet: Valpar kan dra i kopplet eftersom de ännu inte har lärt sig att gå i koppel på ett följsamt sätt. Använd gärna vår mest skonsamma sele, Beginner, som passar små valpar.

 4. Sociala interaktioner: Hundar är sociala djur och kan dra i kopplet för att närma sig andra hundar, människor eller djur i omgivningen.

Hur man kan få hunden att sluta dra i kopplet

 1. Använd rätt utrustning: Undvik att använda strypkoppel, kedja, nosgrimma och liknande, eftersom dessa kan vara obekväma och till och med skadliga för hunden. Vår antidragsele, Extension, gör gott både för dig och din hund!

 2. Positiv förstärkning: Belöna hunden när den går lugnt utan att dra i kopplet. Använd godis, lek eller verbal uppmuntran för att förstärka det önskade beteendet.

 3. Träna grundläggande instruktioner: Lär din hund grundläggande kommandon som "sitt", "stanna" och "kom hit". Träningen ökar din kontakt med hunden och stärker er kommunikation.

 4. Använd lek som belöning: Stanna när hunden drar och börja igen när den går lugnt. Leken kan fungera som belöning och motivera hunden att följa med istället för att dra. Det är enkelt att göra med vår sele Extension.

 5. Bygg upp gradvis: Öka svårighetsgraden gradvis genom att introducera större distraktioner eller gå längre sträckor när din hund blir bättre på att gå i sele.

 6. Använd en positiv metod: Prova att använda en teknik som belönar hunden när den håller sig i en position nära dig istället för att dra. Vårt midjebälte, Human Pro, och tillhörande fickor är utmärkt för detta. Då har du alltid godiset nära till hands.

 7. Träna i olika miljöer: Variera träningen genom att öva på olika platser och i olika situationer. Det hjälper hunden att generalisera sina färdigheter och följa dina instruktioner överallt.

Genom att använda positiv förstärkning, en riktigt bra antidragsele som Extension, samt vara tålmodig och konsekvent kan du gradvis förbättra hundens promenadbeteende och göra promenaderna både trevligare och säkrare för er båda.

Prova gärna vår bästsäljare - selen Extension som älskas av tusentals hundar och hundägare sen 15 år tillbaka!

valp3.png

VALP

 

Ge din valp våra mest skonsamma produkter och njut av en glad hund som är nyfiken på världen.

image.png

ANTIDRAG

 

Köp bästa selen för mindre drag och behagligare promenader med din hund.

spår.png

SPÅR

 

En fantastisk spårsele som gör spår till en ännu roligare aktivitet, för både dig och din hund!

simma.png

SPORT

 

Cykla, simma, träna agility och mycket mer med vår flexibla sele speciellt framtagen för sport.

bottom of page