top of page
Namnlös design-20_edited.jpg

Så mycket mer än en vanlig hundsele

OM VGWBÄLTE

Historien

Lena Lundby är upphovskvinnan för samtliga produkter inom varumärket VGWBälte. Med sin erfarenhet av hundar och utbildning som hundpsykolog, designade hon våren 2008 en hundsele som idag kallas för Extension. Det blev en stor sensation inom hundvärlden och därefter har sortimentet ökat med fler produkter för hund och hundägare.

Hela idén med en ny form av sele kom när Lena arbetade med

hundar som hade problembeteenden. Alla dessa beteenden var

i grunden ett uttryck av en hög stressfaktor hos hunden. Understimulering,

missförstånd, överstimulering osv, allt detta skapade en stressad

hund som hittade på en massa egna saker för att få tillfredställelse

i livet. Hundägaren hade stora problem att hålla sin hund ute på

promenaderna och för det mesta så blev promenaderna konfliktfyllda

vilket i sig naturligtvis bara ökade på stressen hos hunden. 

Lena arbetade endast med positiva metoder och hade under en

längre tid letat efter en sele som var vänlig mot hunden men ändå

motverkade drag. Detta fanns inte. Vanliga selar fungerade inte

eftersom det blev bara ännu mer dragande hos den stressade

hunden och hundägaren hade svårt att hålla emot krafterna. 

 Halskedja var absolut inte något alternativ då hunden

gick ännu mer upp i stress pga strypkänslan. Risken för skador

var också enormt stor med en halskedja eller halsband. Många studier och forskningar har visat att hunden kan få enorma och stadigvarande skador pga ryck i halsband..

Så när ingen produkt fanns med de egenskaper Lena letade efter så bestämde hon sig för att tillverka en egen. Efter flera veckors studerande av hundens rörelseapparat, fysiska teorier och lagar, sönderklippta väskor och jackor, så föddes till slut den första prototypen av Extension. Lena var först med idén att koppla hunden fram på bringan för att motverka krafter och efter att det visade sig vara en av funktionerna som sänkte stressen hos hundar så har många fler kopior tagits fram av konkurrenter. Men det  är inte endast ringen fram på bogen som ger den avstressande effekten, det finns andra funktioner, som i samspel med ringen fram ger den goda effekten.

Efter år 2008 så har Extension omarbetats flera gånger för att få den bästa kvaliteten och de bästa funktionerna. Lena bestämde sig redan vid utvecklingen av Extension att produkterna i VGWBälte sortimentet skulle endast vara i harmoni med positiva träningsmetoder, ekonomiska med påbyggnadsbara produkter samt underhålla en god hälsa hos både hund och hundägare.

Sortimentet har utökats och arbetet med att designa nya, smarta och användarvänliga produkter fortgår hela tiden. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra våra redan befintliga produkter. 

Vill du få kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss. 

Jag_och_Lilja_tränar.jpg

Hund24.se

Den bästa antidragselen enligt Hund24 är VGW Extension.
https://hund24.se/basta-antidragselen/#google_vignette

Elisabeth

Är otroligt nöjd med denna sele. Min Leonbergerkille på 6 år som vanligtvis har varit bångstyrig vid hundmöten har totalt förändrat sitt beteende. Han trivs bra med selen och eftersom den skonar nacke och nos(haft nosgrimma innan) så är promenaderna betydligt lugnare nu. Supernöjd! Tusen tack!

Johan

Min hund är under utbildning och fick rekommenderat denna sele av hennes tränare. Helt suverän! Använder oftast halsband men selen vid svårare träning som promenad med många andra hundar, i trång stadsmiljö osv, allt för att undvika att det blir ryck i halsen. Kan verkligen rekommendera om man har en hund som drar
KONTAKTA OSS 

Tack för ditt meddelande!

Kontaktuppgifter

info@vgwbalte.com

Slide1.PNG
bottom of page