top of page
spår.png

BÄSTA SPÅRSELE

och få tio tips som underlättar spårarbete med din hund!

Lär dig mer om vår

Pioneer - selen som gör spår och jakt enklare och roligare

Och tio tips som underlättar spårarbete med din hund

VGW PIONEER - gör spårarbetet enklare

Vill du läsa våra tio bästa tips för dig som underlättar spårarbete med din hund? Varmt välkommen att läsa längre ned. Men först! Låt oss presentera Pioneer - selen som gör spår och jakt mycket enklare, roligare och tryggare!

Pioneer är en mycket populär sele bland hundägare som tycker om arbeta med spår och jakt med hunden. Den unika designen gör att selen sitter bekvämt och inte ger något som helst tryck mot hals eller ben fastän hunden ligger på ordentligt i spåret.

 

Hunden kan också backa och vända sig åt höger och vänster, utan att spårlinan fastnar eller stoppar hunden. Designen gör också att selen skonar hundens rygg och leder. 

 • Möjlighet att sätta kopplet fram eller bak

 • Bäst i Test av Hund24.se

 • Hunden arbetar utan att störas av selen

 • Design baserad på positivia träningsmetoder

 • Testat av aktiva hundinstruktörer, hundägare och hundterapeuter

 • Rekommenderas av jägare

Pioneer har också, precis som våra andra produkter, starka och följsamma remmar, samt nickelfria ringar. Selen är tvättbar i 40 grader.  Selen är tvättbar i 40 grader.  Varmt välkommen att beställa!

Prova också gärna våra andra selar, valpsele, antidragsele och sportsele!

Fler produkter för aktiva hundar!

SNAKE

Hjärngympa som minskar stress och ger en lugnare hund. Göm godis och låt hunden arbeta. 

VGW KOPPEL

Originalkoppel, 2 meter långt och 25 mm brett. Fodrat handtag och mycket slitstarkt.

HUMAN PRO, midjebälte

Midjebälte som ger dig fria händer när du är ute med hunden. Perfekt på promenaden eller löpturen. 

STÄLLBART KOPPEL som kan fästas i Human Pro

Växla enkelt mellan olika längder på kopplet, från 75 cm - 150 cm. Slitstarkt och populärt koppel.

POCKETS som kan fästas i Human Pro

Fickor för godis och annat som du behöver ha med på promenaden. Smidigt och enkelt!

Våra bästa tips för att spåra med hund

Att spåra med hund är en fascinerande och användbar färdighet som inte bara ger hunden mental stimulans utan även kan vara till nytta i olika situationer, som att hitta försvunna personer eller föremål.

 

Här är tio bra tips för att komma igång med spårning med din hund:

 1. Starta med grundläggande positiv lydnadsträning: Innan du börjar med spårning, använd positiva metoder för att lära din hund olika kommandon som "sitt", "ligg" och "stanna". En välskolad hund kommer att vara mer mottaglig för instruktioner under spårningsövningar. 

 2. Använd rätt utrustning: Investera i en riktigt bra spårsele för att ge din hund rätt stöd under spårningsaktiviteten. Spårselen bör inte hindra hunden på något sätt, utan låta hunden röra sig fritt. Vår spårsele Pioneer är ett utmärkt val.

 3. Välj rätt plats: Börja träningen på en lugn plats med minimala distraktioner. En öppen yta med gräs eller mark där du kan lägga ett tydligt spår är idealisk.

 4. Använd doftämnen: Inför doftämnen i träningen för att göra spåret mer tydligt för hunden. Använd doft från en person eller objekt som du vill att hunden ska spåra.

 5. Börja enkelt: Börja med korta och raka spår innan du gradvis ökar längden och komplexiteten. Lägg ut godis eller belöningar längs spåret för att motivera hunden.

 6. Positiv förstärkning: Belöna din hund när den korrekt följer spåret. Positiv förstärkning, som lek eller godis, stärker kopplingen mellan spårningen och positiva upplevelser för hunden.

 7. Var tålmodig: Spårning tar tid att lära sig, så var tålmodig med din hund. Ge den tid att utforska och följa spåret på sitt eget tempo.

 8. Öka svårighetsgraden gradvis: När din hund blir skickligare på att spåra, öka svårighetsgraden genom att göra spåren mer komplexa. Lägg till vinklar, korsningar och andra utmaningar.

 9. Variera underlaget: Träna på olika underlag, som gräs, jord eller snö. Detta hjälper din hund att bli bekant med olika dofter och markförhållanden.

 10. Bygg upp till spårning i olika miljöer: När din hund behärskar spårning i enklare miljöer, utmana den genom att prova i olika terränger och miljöer, som skogar eller stadsområden.

Kom ihåg att varje hund är unik, så anpassa träningen efter din hunds individuella behov och temperament. Spårning är inte bara en fysisk aktivitet utan också en mental utmaning som kan stärka bandet mellan dig och din hund.

 

Det är viktigt att hunden kan röra sig bra under spåret så varmt välkommen att prova Pioneer!

valp3.png

VALP

 

Ge din valp våra mest skonsamma produkter och njut av en glad hund som är nyfiken på världen.

image.png

ANTIDRAG

 

Köp bästa selen för mindre drag och behagligare promenader med din hund.

spår.png

SPÅR

 

En fantastisk spårsele som gör spår till en ännu roligare aktivitet, för både dig och din hund!

simma.png

SPORT

 

Cykla, simma, träna agility och mycket mer med vår flexibla sele speciellt framtagen för sport.

bottom of page