top of page

TRACKING

GÖR DIN EXTENSION TILL EN SPÅRSELE

 • Enkelt att montera
   

 • Polysterrem

 • Nickelfria ringar
   

 • Undviker tryck på halsen
   

 • Ring bak för spår, sök, cykeltur, simning mm
   

 • Finns för alla storlekar

RING PÅ RYGGEN

En av anledningarna till att Extension inte designades med en ring bak på ryggen, var för att undvika tryck mot den sköra halsen. Tryck mot halsen kan ge nackskador, skador på halskotor och strupen. Men vid flera tillfällen är det ändå bra att kunna ha kopplet bakom hunden, tex vid spår eller sökarbete, cykling, jogging, simning osv. Efter mycket tankearbete hittade till slut vår designer lösningen, Tracking.

FYSIKENS LAGAR

När hunden rör sig framåt skapas krafter. När hundägaren stoppar hundens rörelse framåt genom att dra i ett koppel som sitter bak på ryggen, skapas motkrafter. Mellan dessa krafter sitter en sele som påverkar både hund och hundägare. När ringarna sitter direkt bak på en sele så gör krafterna att selen rör sig uppåt, mot hundens hals och skapar ett obehagligt tryck. Detta har vi undvikit med Tracking eftersom det monteras både i ringarna uppe på ryggen och i magremmen.

ÖGLA UNDER MAGEN

Extension har en sydd ögla på magremmen. Denna är till för att kunna koppla på olka tillbehör som tex Tracking. 

Att montera Tracking är enkelt och den gör att Extension fortfarande bibehåller sin funktion med att inte orsaka obehag genom tryck på halsen. Information om hur du fäster Tracking på din Extension följer med som beskrivning vid ditt köp. 

EKONOMISKT

Att vara hundägare kan vara ganska kostsamt. Ett av målen med varumärket VGWBälte är att det ska vara ekonomiskt för hundägaren att använda produkterna. Istället för att köpa en sele till, om man vill ha en ring på ryggen, så kan man istället köpa en Tracking som sedan monteras på Extension.

bild+på+öglan.jpg

Varje storlek av selen Extension har en ögla sydd på magremmen. Denna är till för montering av olika produkter ur vårt sortiment.

bottom of page